LTV Haaren

Sportiviteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel bij LTV Haaren. Het park beschikt over 8 kunstgras tennisbanen en 4 kunstgras padelbanen met verlichting waardoor er nagenoeg het hele jaar door gespeeld kan worden. Er worden voor zowel tennis als padel het hele jaar diverse activiteiten en toernooien georganiseerd voor jong en oud, waaronder het Schapentoernooi, het Lammetjestoernooi, het Silvestertoernooi en interne en externe competities. Als lid van LTV Haaren mag je gebruik maken van zowel de tennis- als padelbanen en kun je je verzekeren van veel speelplezier.  

Het aantal leden van LTV Haaren is gemiddeld 550. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december.    

Als lid van LTV Haaren en de KNLTB krijg je een op naam gestelde (digitale) KNLTB -pas met je pasfoto er op. Het pasje heb je nodig voor het afhangsysteem van de banen om vrij te kunnen tennissen en/of padellen en voor het deelnemen aan toernooien en competities. Alle leden worden ingedeeld op speelsterkte variërend van 1 t/m 9. Op de KNLTB-pas staat de KNLTB-sterkte voor tennis (enkel en dubbel) en padel.  Tijdens competitie, toernooien en evenementen is het grotendeel van de banen gereserveerd voor deze activiteit. In principe blijft wel één tennisbaan beschikbaar voor vrij tennissen.   

Algemene Ledenvergadering
Eén keer per jaar organiseert het bestuur een ledenvergadering. Tijdens deze vergadering legt het bestuur (financiële) verantwoording af aan de leden. Tevens vragen zij voor bepaalde te ondernemen acties goedkeuring aan de leden. Om te weten wat er allemaal gaande is binnen LTV Haaren is het aan te bevelen om deze vergadering bij te wonen. Leden kunnen ook voorstellen indienen ter behandeling door de ledenvergadering. Tijdens de ledenvergadering zijn de tennis- en padelbanen gesloten voor vrij spelen.  

Bardienst en sleuteladres
Ieder lid van LTV Haaren van 18 en ouder moet in principe 1 of 2 x per jaar bardienst draaien. Voor nadere informatie kan je kijken bij Bardienst.  

Husselavond voor tennissen.
Gedurende de zomermaanden is er elke woensdagavond vanaf 20.00 uur de zgn. husselavond, waar ieder lid van LTV Haaren welkom is zonder af te spreken. Via willekeurige indeling, ervaring en speelsterkte zijn niet van belang, kan er onderling gespeeld worden.    

Ondergrond, schoeisel en kleding
LTV Haaren heeft kunstgrasbanen. Op deze ondergrond kun je nagenoeg het gehele jaar tennissen, maar het is wel van belang dat je goed schoeisel draagt. Vraag in de sportzaak specifiek naar tennis- of padelschoenen voor kunstgras. Er is geen verplicht clubtenue, maar gepaste tennis- of padelkleding is wel gewenst. In een aantal sportzaken krijg je via het KNLTB-ledenpasje korting op sportkleding. Kijk hiervoor op de sponsorpagina.   

KNLTB ledenpas en contributie
Je ontvangt enkele weken na je aanmelding een email waarin aangegeven wordt dat je tennispas afgehaald kan worden in het paviljoen. Achter de bar staat een doosje met de nog af te halen tennispassen.   Mocht je pas niet goed werken, neem dan contact op met de ledenadministratie. Mocht het uiterlijk van de foto niet meer overeenkomen met de werkelijkheid, dan bestaat de mogelijkheid om via de KNLTB Club app of webpagina een nieuwe foto te uploaden, zodat deze op een nieuwe ledenpas geplaatst kan worden. De contributie wordt (periodiek) via incasso afgeschreven of kun je via de toegestuurde link via Ideal (bank) de betaling verrichten.  Hiervoor ontvang je vooraf een nota waarop het bedrag is aangegeven.  

Toernooien (zie ook onze jaarkalender)
Clubkampioenschappen. Op elk niveau kan worden ingeschreven. Voor beginnende tennissers is dit vaak categorie 8. Inschrijven via www.toernooi.nl. Invitatietoernooi. Dit vindt over het algemeen begin september plaats. Voor dit dubbeltoernooi mag je iemand van buiten de club meenemen.  KNLTB toernooien. LTV Haaren organiseert jaarlijks een aantal open toernooien zoals, het Veteranen Tobtoernooi (juni), het Schapentoernooi (augustus) en het Silvestertoernooi (december/januari). Je kunt inschrijven op deze toernooien via www.toernooi.nl.  (tennis aanklikken, maand aangeven, Centraal Brabant aangeven). Ook voor onze jeugdspelers worden er allerlei activiteiten en toernooien georganiseerd. O.a. het Lammetjestoernooi, maar er zijn ook clubkampioenschappen voor jeugdspelers en er is een jeugdcompetitie.  Daarnaast is er elk jaar een jeugdkamp, waarbij gezelligheid en sporten gecombineerd worden.

Verlichting
LTV Haaren beschikt over zeer moderne LED-verlichting. Samen met de zonnepanelen op het dak van het paviljoen zorgen we op deze wijze voor een duurzaam gebruik van energie. In de afzonderlijke ruimte van het paviljoen, waar je kunt afhangen, kun je de verlichting van de tennisbanen per groep van twee tennisbanen aan- en uitzetten. Altijd enkele minuten wachten tussen het aanzetten van de verschillende groepen. De laatste gebruiker van de baan schakelt de verlichting uit. De verlichting van de padelbanen werkt op basis van sensoren. Indien het donker wordt en er wordt op de baan bewogen, dan gaan de lichten aan. Kort nadat de bewegingen ophouden, gaat de verlichting vanzelf uit.  

AED
In de afzonderlijke ruimte van het paviljoen, de afhangruimte, is een AED aanwezig.  

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 411 622 055

Adres

Sportlaantje 4
5076 AM Haaren

KVK-nummer

40215314