LTV Haaren

Sportiviteit en gezelligheid staan hoog in het vaandel bij LTV Haaren. Het park beschikt over 8 kunstgrasbanen met verlichting waardoor er nagenoeg het hele jaar door getennist kan worden. Er worden het hele jaar diverse activiteiten en toernooien georganiseerd voor jong en oud, waaronder het Schapentoernooi, het Lammetjestoernooi , het Silvestertoernooi en interne en externe competities. Wie lid wordt van LTV Haaren kan zich dus verzekeren van veel tennisplezier.
 
Het aantal leden van LTV Haaren is gemiddeld 500. Het verenigingsjaar loopt van 1 januari t/m 31 december.  
 
Ieder jaar krijg je in maart een op naam gestelde KNLTB tennispas met je pasfoto er op. De datum van ophalen wordt op de website bekend gemaakt. Het pasje heb je nodig voor het afhangsysteem van de banen om vrij te kunnen tennissen en voor het deelnemen aan toernooien en competities. Alle leden worden ingedeeld op speelsterkte variërend van 1 t/m 9.
Op de tennispas staat de KNLTB sterkte voor enkel en dubbel.
 
Tijdens competitie, toernooien en evenementen is het grotendeel van de banen gereserveerd voor deze activiteit. In principe blijft wel één baan beschikbaar voor vrij tennissen. 
 
AED
In de afzonderlijke ruimte van het paviljoen, de afhangruimte, is een AED aanwezig. 
 
Afhangsysteem
Er is een afzonderlijke ruimte in het paviljoen, waarmee je met je tennispas toegang krijgt. In deze afhangruimte hangt het digitaal afhangsysteem waarmee je met je tennispas een baan kunt reserveren. Klik hier voor het baanreglement voor het reserveren van de banen. Dit hangt tevens op het prikbord nabij dit systeem.
Het afhangsysteem is geplaatst in de “afhangruimte” en bestaat uit een touchscreen en een kaartlezer. Met behulp van je KNLTB ledenpas kun je daarop banen reserveren.  Let op dat de magneetstrip van je pas niet beschadigd wordt door magnetische invloeden van bijv. magneetsluitingen  in portemonnee of tassen en apparatuur zoals gsm’s.  Defecte ledenpassen kun je melden bij de ledenadministratie, die voor vervanging zal zorgen.
Via dit afhangsysteem kan je een baan en tijdstip reserveren. Voor een enkelspel wordt een half uur en voor een dubbelspel een uur speeltijd. Uiteraard mag je gewoon doorspelen als het niet druk is en er banen onbezet blijven. 
Tijdens competitie, toernooien en evenementen kun je niet vrij reserveren. In principe blijft wel één baan beschikbaar vrij tennissen.
 
Algemene Ledenvergadering
Eén keer per jaar organiseert het bestuur een ledenvergadering. Tijdens deze vergadering legt het bestuur (financiële) verantwoording af aan de leden. Tevens vragen zij voor bepaalde te ondernemen acties goedkeuring aan de leden. Door alle commissies wordt eveneens verslag gedaan over het afgelopen jaar.  Om te weten wat er allemaal gaande is binnen LTV Haaren is het aan te bevelen om deze vergadering bij te wonen. 
 
Bardienst en sleuteladres
Ieder lid van LTV Haaren van 18 en ouder moet 1 of 2 x per jaar bardienst draaien. Voor nadere informatie kan je kijken bij Bardienst.
 
Husselavond
Gedurende de zomermaande elke woensdagavond vanaf 20.00 uur is er de zgn. husselavond, waar ieder lid van LTV Haaren welkom is zonder af te spreken. Via willekeurige indeling, ervaring en speelsterkte zijn niet van belang, kan er onderling gespeeld worden.  
 
Ondergrond, schoeisel en kleding
LTV Haaren heeft kunstgrasbanen. Op deze ondergrond kun je nagenoeg het gehele jaar tennissen, maar het is wel van belang dat je goed schoeisel draagt. Vraag in de sportzaak specifiek naar tennisschoenen voor kunstgras.
Er is geen verplicht clubtenue, maar gepaste tenniskleding is wel gewenst.
In een aantal  sportzaken krijg je via het KNLTB tennispasje korting op sportkleding. Kijk hiervoor op de sponsorpagina. 
 
Tennispas en contributie
Je ontvangt enkele weken na je aanmelding een email waarin aangegeven wordt dat je tennispas afgehaald kan worden in het paviljoen. Achter de bar staat een doosje met de nog af te halen tennispassen.  
Mocht je pas niet goed werken, neem dan contact op met de ledenadministratie. Ieder jaar in maart ontvang je een nieuwe tennispas. De foto hierop wordt overgenomen van het voorgaande jaar. Mocht het uiterlijk van de foto niet meer overeenkomen met de werkelijkheid, lever dan voor 1 januari een nieuwe pasfoto in bij de ledenadministratie, zodat deze op de nieuwe tennispas geplaatst kan worden.
De contributie wordt periodiek via incasso afgeschreven.  Hiervoor ontvang je vooraf een nota waarop het bedrag is aangegeven en het tijdstip van afschrijving. 
 
Toernooien
  • Clubkampioenschappen. Op elk niveau kan worden ingeschreven. Voor beginnende tennissers is dit vaak categorie 8. Inschrijven via www.toernooi.nl.
  • Invitatietoernooi. Dit vindt over het algemeen begin september plaats. Voor dit dubbeltoernooi mag je iemand van buiten de club meenemen. 
  • KNLTB toernooien. LTV Haaren organiseert jaarlijks een aantal open toernooien zoals, het Veteranen Tobtoernooi (juni), het Schapentoernooi (augustus) en het Silvestertoernooi (december/januari). Je kunt inschrijven op deze toernooien via www.toernooi.nl.  (tennis aanklikken, maand aangeven, Centraal Brabant aangeven).
  • Ook voor onze jeugdspelers worden er allerlei activiteiten en toernooien georganiseerd. O.a. het Lammetjestoernooi, maar er zijn ook clubkampioenschappen voor jeugdspelers en er is een jeugdcompetitie.  Daarnaast is er elk jaar een jeugdkamp, waarbij gezelligheid en sporten gecombineerd worden.
Verlichting
In de afzonderlijke ruimte van het paviljoen, waar je kunt afhangen, kun je de verlichting van de banen per groep van twee banen aan- en uitzetten. Altijd enkele minuten wachten tussen het aanzetten van de verschillende groepen. De laatste gebruiker van de baan schakelt de verlichting uit.
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 411 622 055

Address

Sportlaantje 4
5076 AM Haaren